Reisadvies TunesiŽ aangescherpt

Amsterdam, 2 juli 2015 - Op dit moment is er in Tunesië een verhoogde dreiging van terroristische aanslagen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft daarom het actuele reisadvies aangescherpt. Op dit moment worden alle niet noodzakelijke reizen naar Tunesië afgeraden. Heb je een reis geboekt naar Tunesië? Dan heb je wellicht vragen over de reis. In dit bericht zetten we wat informatie op een rij.

 

Reisadvies

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdagavond het reisadvies voor Tunesië aangescherpt. Alle niet noodzakelijke reizen worden afgeraden. In heel Tunesië is er op dit moment een verhoogde dreiging van terroristische aanslagen. Deze kunnen ook gericht zijn op westerlingen en toeristen.

 

Vanwege het aangescherpte reisadvies worden alle reizen naar Tunesië gestaakt. Touroperators en reisorganisaties halen hun reizigers die op dit moment in Tunesië verblijven zo snel mogelijk terug.

 

Geboekte vakanties Tunesië

Heb je een reis geboekt naar Tunesië? Neem dan contact op met de reisorganisatie of touroperator. In overleg kun je de reis omboeken of de reissom terugvragen. De reisorganisatie of touroperator beslist wat er met de geboekte reis gaat gebeuren. Wordt je reis omgeboekt via het reisbureau, dan blijft je reisverzekering gewoon geldig.

 

Ga je niet op reis en heb je wel voor je vakantie een Kortlopende Reis- of Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afgesloten? Dan kun je de premie die je voor deze verzekering betaald hebt terug vragen. Je kunt hiervoor een verzoek indienen via info@allianz-assistance.nl.

 

Ook het Calamiteitenfonds is van mening dat reisorganisatoren niet langer de mogelijkheid hebben om de reis uit te voeren vanwege een calamiteit in Tunesië. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het Calimiteitenfonds.


How can we help?

Neem voor meer informatie of vragen contact op met onze collega’s van het Service Team. Dit kan via telefoonnummer 020 - 561 8711 of per e-mail via info@allianz-assistance.nl. Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00-18.00 uur & op zaterdag tussen 9.00-17.00 uur.

 

 

 

 

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.