Reizigers claimen vaker laptops

Amsterdam, 31 augustus 2010 - Wat is deze zomer het meest gestolen, kwijtgeraakt of beschadigd tijdens de vakantie? Bij reisverzekeraar Mondial Assistance staat foto-, film- en computerapparatuur bovenaan in de schade top 5, gevolgd door brillen en contactlenzen. Vooral het aantal geclaimde laptops is dit jaar flink gestegen ten opzichte van vorig jaar.

 

Top 5 bagageschade:

1. Foto-, film- en computerapparatuur (o.a. laptops, navigatieapparatuur)
2. Brillen en contactlenzen
3. Kleding en koffers
4. Mobiele telefoons
5. Kostbaarheden zoals sieraden en horloges

 

Dure apparatuur mee op vakantie

Volgens de reisverzekeraar is de reden voor de nummer 1 notering in de schade top 5 dat steeds meer mensen elektronische apparaten mee op vakantie nemen zoals laptops, navigatieapparatuur en spelcomputers. Communicatie Manager Audrey Denkelaar: ”We zien vooral een stijging van het aantal geclaimde laptops. Aangezien een laptop steeds vaker wordt meegenomen naar het vakantieadres om te internetten, is de kans ook groter op diefstal of een ongelukje.”
Brillen en contactlenzen volgen op de tweede positie. De schade bij brillen (ook zonnebrillen) wordt meestal veroorzaakt doordat iemand op zijn bril gaat zitten.

 

Online schadeaanvraag snel afgehandeld

Bij Mondial Assistance kunnen verzekerden tijd besparen door hun schadeaanvraag online in te dienen. De reisverzekeraar handelt digitale aanvragen binnen vijf werkdagen af. Verzekerden krijgen zo snel duidelijkheid over de vergoeding voor geleden reisschade.

 

Reizigers moeten wanneer zij kostbare apparatuur meenemen op reis, rekening met de dekking houden bij het afsluiten van hun reisverzekering.

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.