Wintersportvakantie - waarom een helm dragen?

Vrijdag 17 december 2010 - Het wintersportseizoen staat voor de deur en vele Nederlanders zullen binnenkort de ski’s of het snowboard weer onderbinden. Naar verwachting zullen dit winterseizoen weer ruim een miljoen wintersportvakanties ondernomen worden. U misschien ook? Met een reisverzekering van Mondial Assistance ben je verzekerd van de beste  hulpverlening op reis, maar wat kun je nu nog meer doen om een ongeval of letsel te voorkomen? Veiligheid op reis begint met een goede voorbereiding.

 

Een goede voorbereiding

Iedere wintersporter is zich inmiddels wel bewust van het nut van een goede voorbereiding. Men kleedt zich over het algemeen goed op de soms barre omstandigheden in de bergen. Daarnaast wordt speciale zonnebrandcrème tijdens de wintersport gebruikt, dus zonder toevoeging van water. Ook wordt in de meeste gevallen gezorgd voor een goede ski- of zonnebril; de weerkaatsing van de sneeuw versterkt de UV-straling met maar liefst 80%. Toch wordt één onderdeel van de voorbereiding vaak nog over het hoofd gezien, de aanschaf van een goed passende wintersporthelm.

 

Het belang van een helm

De pistes worden steeds drukker bezocht. Dit leidt, in combinatie met steeds betere preparatie van de pistes en de ontwikkeling van ski’s en snowboards, tot hogere snelheden en vanzelfsprekend meer kans op ongelukken. Veel landen hebben daarom besloten tot een helmplicht voor kinderen onder 15 jaar. Landen waar kinderen verplicht zijn een helm te dragen zijn Oostenrijk, Italië, Spanje, de Verenigde Staten en Canada. Andere skigebieden, waaronder Frankrijk en Zwitserland, kennen een helmplicht voor kinderen die deelnemen aan ski- of snowboardlessen. Niet alleen voor kinderen is het verstandig een helm te dragen. Ook volwassen, ervaren skiërs wordt geadviseerd een goed passende helm te dragen. Onderzoek wijst namelijk uit dat de kans op hoofdletsel hiermee wordt gehalveerd! En letsel komt niet alleen voort uit eenzijdige ongevallen maar kan ook ontstaan uit een botsing tussen twee skiërs of snowboarders. Je hebt je eigen veiligheid dus niet altijd zelf in de hand. Gelukkig heeft de ontwikkeling van wintersporthelmen niet stilgestaan en ligt de tijd van zware en oncomfortabele helmen achter ons. Lichtgewicht helmen, met een goede pasvorm, ventilatie én design zijn nu voor iedereen beschikbaar. Hierdoor is er geen reden meer nog zonder helm de piste op te gaan.

 

Korting

Toch gaat ook dit jaar nog ongeveer driekwart van alle Nederlanders zonder helm de piste op. Een aandeel dat om genoemde redenen snel verkleind moet worden. Mondial Assistance wil daaraan haar steentje bijdragen en zo goed mogelijk informeren over het belang van een helm tijdens de wintersport. Met veel plezier geeft www.wintersporthelmen.nl daarom 20% korting aan verzekerden van Mondial Assistance op de producten op hun website. U krijgt deze korting automatisch bij het invoeren van het polisnummer. De actiekorting is geldig tot en met 28 februari 2011.

Fietsverzekering banner enkel

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.