Ga je op wintersport vakantie? Sluit wintersportdekking af!

Amsterdam, 25 november 2014 - Het wintersportseizoen is weer begonnen. Ga jij dit seizoen op wintersportvakantie? Dan is het belangrijk om je verzekering goed te checken. Wij raden je aan om een aantal extra dekkingen af te sluiten. Zo weet je zeker dat je onbezorgd op reis gaat en optimaal kunt genieten.

 

Stel, je gaat op wintersport en je breekt je been. Je hebt een doorlopende reisverzekering zonder wintersportdekking. Wordt je gipsvlucht dan vergoed? Het antwoord is nee, je zorgverzekering of reisverzekering vergoedt de gipsvlucht niet, tenzij er een medische noodzaak is. Maar die noodzaak ontbreekt doorgaans. Met een aanvullende wintersport dekking worden onvoorziene uitgaven, zoals die voor een gipsvlucht, wel vergoed. Ook schade of diefstal van de wintersportuitrusting is dan verzekerd.

 

Medische kosten

Kom je tijdens je wintersportvakantie in het ziekenhuis terecht, dan kunnen de kosten al snel hoog oplopen. Met de dekking ‘Medische kosten’ zijn alle medisch noodzakelijke behandelingen in het buitenland gedekt. Niet alle medische kosten worden altijd vergoed door de zorgverzekering, daarom adviseren wij om Medische kosten altijd mee te verzekeren.

 

Wees voorzichtig

Het is belangrijk dat je als wintersporter niet het gevaar opzoekt. Denk aan gebieden waar gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar. De (off)piste wintersporter is niet verzekerd als hij besluit om toch buiten de pistes te gaan, ondanks de waarschuwing.

 

Tips

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Op onze pagina reistips, geven we je een aantal nuttige tips voor je wintersportvakantie.

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.