Schade melden

Schade aan je reisbagage of een onderbreking van je geplande reis is vervelend. Om je in geval van schade maximaal te kunnen ondersteunen hebben we het aanvraagproces zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Als je de schade via het online schadeformulier indient, ontvang je automatisch een bevestiging en nemen we de claim zo snel mogelijk in behandeling. Wanneer je geen aanvullende documenten hebt meegestuurd, kan het zijn dat wij de originele documenten later nog bij je opvragen.

 

Je kunt een schade op twee manieren bij Allianz Global Assistance indienen:

  • Online schadeformulier, snel en eenvoudig. Wij adviseren je een schade altijd via het online schadeformulier te melden zodat deze zo snel mogelijk wordt afgewikkeld. 
  • Schriftelijk, door uitprinten en invullen van een schade aangifteformulier.

Kijk op onze pagina reactietermijnen om alle termijnen te zien waarbinnen je een reactie mag verwachten bij een schadeclaim.


Afschrijvingslijst

Om de waarde van een geclaimd artikel te bepalen, maken we gebruik van een afschrijvingslijst. Wil je hier meer over weten of wil je de afschrijvingslijst bekijken? Dan kun je kijken op deze pagina.


Heb je een vraag over een schade?

Neem dan contact op met de afdeling claims. Heb je al een schade gemeld, vermeld dan ook altijd je dossiernummer. 

E-mail: schade@allianz-assistance.nl

Voor fietsclaims geldt het volgende emailadres: fietsclaims.nl@allianz.com


Telefoonnummer: 020 - 561 8730 (rechtstreeks bereikbaar op werkdagen: 8:00 uur - 18.00 uur & zaterdag: 9:00 uur - 17.00 uur)

Bekijk ook de veelgestelde vragen ('Schade indienen').


Fraude

Kijk op onze fraudepagina om te zien hoe wij omgaan met ingediende schades waarbij wij een vermoeden van fraude hebben óf waarbij wij fraude hebben vastgesteld.

Banner fietsverzekering overige pagina's

 

 

© Allianz Worldwide Partners 2018. Alle rechten voorbehouden.