Terreuraanslagen en natuurrampen

Update 03-06-2019: aanslagen op Sri Lanka
De veiligheidssituatie op Sri Lanka is verbeterd. De Sri Lankaanse overheid heeft maatregelen genomen en het normale leven is weer op gang gekomen. Dit betekent dat de kleur van het advies is veranderd van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op veiligheidsrisico’s). Met de wijziging van deze kleurcodering van oranje naar geel, betekent dit dat er geen dekking meer is op de Terreuraanslagen & Natuurrampen op de Doorlopende Annuleringsverzekering.

Update 23-04-2019: aanslagen op Sri Lanka
Afgelopen zondag 21 april is het Zuid-Aziatische land Sri Lanka getroffen door aanslagen op kerken en hotels. Heb je een annuleringsverzekering met dekking Terreuraanslagen & natuurrampen of een omboekverzekering? Als je voor 21 april je reis geboekt hebt, dan vergoeden we de annuleringskosten bij vertrek tot en met 20 mei 2019. Dit is conform de voorwaarden op je polisblad. Wil je je reis annuleren of wijzigen? Neem dan contact op met de afdeling claims via schade@allianz-assistance.nl of via 020 561 8730.

 

 


Met de dekking Terreuraanslagen & natuurrampen ben je voor enkele specifieke ernstige gebeurtenissen verzekerd. Deze dekking hoort bij de 

Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Het gaat om de volgende gebeurtenissen:

  • Natuurramp
  • Terreuraanslag
  • Wijziging van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De dekking geldt alleen als er sprake is van een ernstige situatie. Wij beoordelen per geval of daar sprake van is. Daarbij gaan wij uit van de volgende uitgangspunten:

  • De boekingsdatum van de reis ligt voor de gebeurtenis
  • Het vertrek naar de bestemming ligt binnen 30 dagen na de gebeurtenis

 Wanneer wij dekking bieden, staat het op deze pagina vermeld.

Natuurramp

Onder een natuurramp vallen de volgende gebeurtenissen:

  • Aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter of groter.
  • Orkaan, tyfoon of een cycloon met een kracht van 4 of 5 op de schaal Saffir-Simpson.
  • Vulkaanuitbarsting met een Volcanic Explosivity Index (VEI) van 5 of zwaarder.

Terreuraanslagen

In het geval van een terreuraanslag waarbij doden of gewonden vallen, bieden wij altijd dekking. Is er een dreiging van een terreuraanslag, dan moet een officiële instantie in het gebied het hoogste risico-niveau hebben afgekondigd. Het niveau is vergelijkbaar met minimaal niveau 5 (Kritiek) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). 

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) is vooral van toepassing bij zogenaamde molest (dus oorlog, volksopstanden en overig geweldsdreiging).
Bij molest bepalen we of er dekking is aan de hand van de kleurcoderingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Reist een verzekerde naar of door een gebied, waarvan BuZa de codering wijzigt van Groen of Geel naar Oranje of Rood? Dan geven wij dekking als het op deze pagina is gepubliceerd. 

De dekking geldt voor het direct getroffen gebied. Een terreuraanslag in Barcelona zal geen dekking bieden voor een reis naar Valencia. Per gebeurtenis zullen wij het gebied waarvoor wij dekking bieden zo nauwkeurig mogelijk beschrijven en publiceren op deze pagina.
Als er ook dekking is volgens een andere verzekering, bijvoorbeeld het Calamiteitenfonds, dan kunnen wij het besluit om dekking te bieden, opheffen.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Klant aan het woord

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.

Contactgegevens