Terreuraanslagen en natuurrampen

Sinds 9 oktober 2019 is er een nationaal protest aan de gang in Ecuador tegen de aangekondigde bezuinigingsplannen van de Ecuadoraanse regering. Er zijn grote protestacties en wegblokkades op meerdere plaatsen in Ecuador.

Wanneer de optie 'Terreuraanslagen & natuurrampen' is afgesloten bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering bieden we dekking voor de gevolgen hiervan. Dat betekent dat wij voor geboekte reizen naar of via dit gebied de annulerings- of omboekingskosten vergoeden.

Wanneer bieden wij dekking?

Vertrekdatum van de reis ligt binnen de volgende periode: 

  • Ingangsdatum dekking: 9 oktober 2019
  • Einddatum dekking: 7 november 2019

In welk gebied geldt de dekking?

Ecuador

Belangrijke aanvullende informatie

Wij vergoeden de kosten van annuleren of omboeken van een geplande reis. Voor een pakketreis geldt dat dit eerst gemeld moet worden bij de reisorganisatie waar de reis geboekt is.

Met de dekking Terreuraanslagen & natuurrampen ben je voor enkele specifieke ernstige gebeurtenissen verzekerd. Deze dekking hoort bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Het gaat om de volgende gebeurtenissen:

  • Natuurramp
  • Terreuraanslag
  • Wijziging van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wanneer wij dekking bieden, staat het op deze pagina vermeld. De dekking geldt alleen als er sprake is van een ernstige situatie. Wij beoordelen per geval of daar sprake van is. Daarbij gaan wij uit van de volgende uitgangspunten:

  • De boekingsdatum van de reis ligt voor de gebeurtenis
  • Het vertrek naar de bestemming ligt binnen 30 dagen na de gebeurtenis 

Natuurramp

Onder een natuurramp vallen de volgende gebeurtenissen:

  • Aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter of groter.
  • Orkaan, tyfoon of een cycloon met een kracht van 4 of 5 op de schaal Saffir-Simpson.
  • Vulkaanuitbarsting met een Volcanic Explosivity Index (VEI) van 5 of zwaarder.

Terreuraanslagen

In het geval van een terreuraanslag waarbij doden of gewonden vallen, bieden wij altijd dekking. Is er een dreiging van een terreuraanslag, dan moet een officiële instantie in het gebied het hoogste risico-niveau hebben afgekondigd. Het niveau is vergelijkbaar met minimaal niveau 5 (Kritiek) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). 

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) is vooral van toepassing bij zogenaamde molest (dus oorlog, volksopstanden en overig geweldsdreiging).
Bij molest bepalen we of er dekking is aan de hand van de kleurcoderingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Reist een verzekerde naar of door een gebied, waarvan BuZa de codering wijzigt van Groen of Geel naar Oranje of Rood? Dan geven wij dekking als het op deze pagina is gepubliceerd. 

De dekking geldt voor het direct getroffen gebied. Een terreuraanslag in Barcelona zal geen dekking bieden voor een reis naar Valencia. Per gebeurtenis zullen wij het gebied waarvoor wij dekking bieden zo nauwkeurig mogelijk beschrijven en publiceren op deze pagina.
Als er ook dekking is volgens een andere verzekering, bijvoorbeeld het Calamiteitenfonds, dan kunnen wij het besluit om dekking te bieden, opheffen.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de producten, diensten of hulpverlening van Allianz Global Assistance? Vind het antwoord in de veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Reviews - De klant aan het woord

Bij Allianz Global Assistance staan service en klantgerichtheid centraal. Ons motto is niet voor niets `How can we help?´.

Klant aan het woord

Algemene contactinformatie

Allianz Global Assistance is gevestigd in Amsterdam. Hieronder vind je de adres- en bezoekgegevens.

Contactgegevens